Așteptări vs Rezultate

Cu toții ne dorim REZULTATE în orice situație depunem efort. Eventual FĂRĂ prea mult EFORT. Rezultate excelente. Și cât mai REPEDE cu putință. Iar răbdarea nu prea se găsește pe lista noastră de atu-uri. Și cu cât ne concentrăm  mai mult asupra acestor lucruri, cu atât obiectivul acela pare mai departe și mai greu de atins. Însă atunci când aștepți ceva nerăbdător, nici timpul nu se grăbește.

 

Cu toate acestea, TIMPUL TRECE ORICUM – chiar repede. Deci, e evident doar o perspectivă din care privești lucrurile. Care poate fi schimbată pentru a-ți veni ție în ajutor. Mentalul este un instrument indispensabil în orice provocare și nu ți-l poți face aliat cu perspective de “efort” și “nerăbdare”. Și atunci cum ar fi ca de fapt efortul acela să-ti aducă plăcere? S-ar mai numi “efort”?  Te provoc să cauți și să găsești cel puțin un lucru care-ți pare interesant în fiecare rutină de care ai nevoie în obținerea obiectivului tău. Poate fi un anumit tip de antrenament sau descoperirea unor noi feluri de mâncare atrăgătoare, dar și sănătoase. Poate să fie o provocare cu tine de a-ți depăsi limitele sau apropierea de persoane cu interese comune. Sau orice altceva ce-ți poate capta atenția și interesul. În felul acesta, s-ar putea chiar să-ți placă ce ai de făcut. Și s-ar putea și să uiți să fii nerăbdător.

 

Daca ai ști cu certitudine de acum că peste 6 luni ți-ai atins deja obiectivul, ce ai face? În cadrul potrivit, rezultatul e doar la un interval de timp distanță. Un timp în care tu te poți simți chiar foarte bine și te poți bucura de el. Iar timpul trece oricum…tu ce faci pentru tine în timpul ăsta?

Share on email
Email
Share on print
Print

Distribuie:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Comentarii