De ce fitness cu antrenor personal?

De ce fitness cu antrenor personal?

De ce fitness cu antrenor personal? (10 motive să începi)

Atunci când vrei să te apuci de sport, există mai multe opțiuni de abordare, pentru fiecare persoană potrivindu-se mai bine un anume stil de lucru. Te poți antrena singur (ă) nu înainte de a face ceva documentare, ca să te asiguri că ceea ce urmează să faci nu-ți dăunează, în loc de a te ajuta; poți merge la clase cu antrenamente de grup, unde se lucrează la obiective comune tuturor sau poți lucra cu un antrenor personal strict la nevoile pe care le ai tu. În cele ce urmează, am ales să-ți prezentăm câteva beneficii pe care le ai atunci când te antrenezi cu un antrenor dedicat ție.

  1. Primești recomandări de la o persoană instruită și cu experiență în atingerea obiectivelor pe care le ai tu. Pentru tine lucrurile pot fi noi, însă el cu siguranță a mai lucrat cu persoane ca tine, cu obiective similare și știe ce provocări apar și cum le poți depăși.
  2. Urmezi un plan de antrenament structurat și personalizat nevoilor tale. Un ochi avizat va ști întotdeauna să-ți recomande strict ce ai tu nevoie, astfel încât antrenamentele să fie eficente, iar rezultatele să nu întarzie să apară.
  3. Înveti să te antrenezi corect, fără riscuri de accidentare, sub atenta supervizare a mentorului tău. Atunci când faci sport, cel mai important este să lucrezi în siguranță. Nimeni nu-și dorește să rezolve o problemă și să se trezească apoi cu altele pe cap. Prin urmare, este foarte important să ai pe cineva alături care să te învețe cum să execuți corect mișcarile, să te atenționeze și să te corecteze pe parcurs, dacă e cazul, astfel încât să eviți accidentările.
  4. Lucrezi în ritmul tău și potrivit nivelului tău de experiență. Spre deosebire de antrenamentele de grup unde e necesar să te aliniezi la ritm si dificultate, alături de antrenorul tău vei lucra plecând de la nivelul tău și construind progresiv la dificultate și capacitate. Bineînteles că acest lucru vine la pachet cu satisfacția creșterii și a evoluției.
  5. Știi că orice întrebare apărută pe parcurs își va găsi răspunsul în parteneriatul de încredere pe care îl stabilești – nu ești singur în provocarea ta. Nu mai e nevoie să vorbim despre încrederea pe care trebuie să o stabilești de la început. Dacă ai ales să lucrezi cu antrenor, te lași pe mâna lui, nu mai e loc de neîncredere și rețineri, mergi înainte să vezi ce se întâmpla. Ai alături un partener experimentat, nu te reține în a întreba de câte ori ai nelămuriri sau provocări de soluționat.
  6. Ai în permanență o sursă de motivație pentru a susține disciplina de care ai nevoie în atingerea scopului tău. Antrenorul / mentorul tău trebuie să fie modelul tău; îl alegi pentru că vrei să îl urmezi, să înveți de la el și aspiri la a-i călca pe urme (la fizic, la disciplină sau orice alt motiv pentru care ai decis să colaborezi cu el).
  7. Eviți rutina prin antrenamente variate care să-ți mențină entuziasmul și interesul pe parcursul întregului program. Un antrenor experimentat va crea pentru tine antrenamente eficiente și interesante deopotrivă, astfel încât să rămâi conectat la program, la obiectiv, să-ți facă plăcere (să nu simți doar dificultatea), dar și să nu te plictisești.
  8. Crești eficiența antrenamentelor obținand rezultate mult mai bune și mai rapide decât dacă te-ai antrena singur sau în cadrul antrenamentelor de grup. Având un program de antrenament personalizat nevoilor tale și lucrând in parteneriat (ai pe cineva în fața căruia răspunzi pentru partea ta de implicare în atingerea obiectivelor) rezultatele se vor vedea mult mai repede și vor fi exact ce ai nevoie (ardere grăsimi, tonifiere, creștere masă musculară etc).
  9. Cel puțin mental, cedezi o bună parte din responsabilitatea și presiunea pe care ți le asumi în lupta pentru o variantă mai bună a ta. Antrenorul tău își asumă deopotrivă cu tine succesul sau eșecul tău, atât timp cât îi urmezi recomandările și te implicit activ (alimentație, disciplină, consecvență etc).
  10. Înveti să te bucuri de parcurs și să te simți bine lucrând la obiectivul tău. Și cum să nu fie așa dacă începi să vezi rezultate în timp ce te antrenezi cu plăcere și ai și o “echipă” care te susține?

 

Te așteptăm să experimentezi un program de antrenament alături de un antrenor dedicat și să ne povestești despre propriile impresii și rezultate.

 

 

 

 

Share on email
Email
Share on print
Print

Distribuie:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Comentarii